AktivnostiSARADNJA

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE i Udruženje parkirališta Srbije ostvaruju značajnu dugogodišnju saradnju kroz članstvo Udruženja u Grupaciji za komunalne delatnosti, koja se ogleda u pokretanju zajedničkih inicijativa, uticaju na izmene i dopune zakona, učešću predstavnika PKS u radu UO UPS-a kao i kroz svakodnevnu razmenu aktuelnih informacija.

MINISTARSTVO ZA RAD I SOCIJALNA PITANJA je projekat uvođenja unificiranih Invalidskih parkirnih karata realizovalo u saradnji sa Udruženjem parkirališta Srbije. Uvođenje unificiranih Invalidskih parkirnih karata je započeto 2012. godine i svake godine se distrubuira više od 13000 IPK koje osobama sa invaliditetom omogućavaju neograničeno vreme parkiranja na opštim invalidskim mestima na teritoriji cele države.

Realizacijom ovog projekta ostvaren je značajan doprinos u oblasti:
• Unapređenja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i ostarivanja prava na jednake povlastice pri parkiranju na teritoriji Republike Srbije.
• Ostvarena je saradnja sa preko 80 opštinskih uprava i Javno-komunalnih preduzeća u Republici Srbiji
• Ostvarena je kontrola nad procesom izdavanja IPK čime je smanjena mogućnost zloupotrebe
• Formirana je baza podataka o izdatim IPK
• Godišnje se distribuira preko 13000 IPK širom Republike Srbije

Udruženje parkirališta Srbije je članica EVROPSKE PARKING ASOCIJACIJE od marta 2013. godine. Svojstvo punopravne članice deli sa jos 25 evropskih nacionalnih Udruženja. Osim nacionalnih parking Udruženja EPA okuplja brojne privatne i državne kompanije koje se bave delatnošću parkiranja širom Evrope. Pod pokroviteljstvom Evropske parking asocijacije svake godine se širom Evrope organizuje niz značajnih manifestacija ( kongresi, sajmovi, izložbe, tribine, godišnje dodele nagrada) I pokreću projekti koji značajno utiču na razvoj parking industrije u svetu. Sedište Evropske parking asocijacije je u Kelnu SR Nemačka.

Osim pomenutih institucija Udruženje je ostvarilo značajnu saradnju i sa: Pravnim fakultetom u Beogradu prilikom izrade Ekspertize prof. Vlatkovića povodom postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnim parkiralištima I Saobraćajnim fakultetom u Novom Sadu koji su za potrebe članica UPS-a izradili Elaborat o parkiranju.

Važno je I pomenuti učešće Udruženja na domaćim i inostranim sajmovima I kongresima među kojima se posebno izdvajaju: Intertrafaric Amsterdam, Intertrafiic Istanbul, Parkon, Komdel expo Kragujevac itd.

Pozovi Nas

011/3235-485

Email Adresa

office@ups.co.rs

Nasa Lokacija

11000 Beograd, Starine Novaka 22

Radno vreme

Ponedeljak-Petak 9.00-21.00